top of page

Nový nohy



Vytrénovaná noha koučky Heleny na písku.

Na Radka jsem se obrátila proto, že jsem prostě chtěla mít hezčí nohy.

„Podsaditá postava“, „typ hruška“, „nohy jak od piana“. Zase jeden celoživotní mindrák, se kterým se určitě dá něco dělat, řekla jsem si. A protože jsem sama nevěděla, jak na to, bylo třeba vyhledat specialistu.

Radek je profesionální sportovní trenér a specialista na kondici. Trenér, kouč vaší lepší fyzické formy.

Hned na prvním tréninku mě zaujala ta paralela mezi jeho a mou prací. A mezitím, co jsem dřela podle jeho doporučení na rýsování lýtkových svalů, on mi odpovídal na moje otázky.

Jeho práce spočívá v odborném vedení více či méně motivovaných jedinců, převážně sportovních profesionálů. Rozvíjí s nimi jejich kondici, pomáhá poznat, jak se vyhnout zraněním, jak si prodloužit kariéru (a tím i příjmy), pracuje na jejich fyzické flexibilitě, vede je ke zlepšení jejich výkonu, poradí s výživou a regenerací, a hlavně nepodceňuje nastavení mysli.

Mít profesionálního kouče, když chcete zvýšit výkon, zlepšit kondici nebo třeba zpevnit nohy, to nám připadá naprosto samozřejmé, že?

Když ale cítíme, že potřebujeme najít smysl života, splnit si sen nebo třeba zásadně změnit obor, tak tady se tak nějak očekává, že si pomůžeme sami. A přitom je to zrovna taková dřina jako změnit od základu postavu!

Sportovní trenér a průvodce osobním rozvojem se zabývají jinými oblastmi, ale podstata jejich práce si je velmi blízká:

  1. Důvěrník. Je připravený být vám trpělivě a pozorně naslouchat - poznávat vaše potřeby a přání, nechává projevit vaše pocity, všemu, co říkáte, dává důležitost.

  2. Vnímá. Je maximálně otevřený – přijímá veškeré informace a vybízí k jejich dalšímu doplnění.

  3. Zajímá se. Za každé situace ho zajímáte. Dokonce i po skončení tréninku nebo sezení. Ano, i tehdy chce vědět, jak vám je.

  4. Povzbuzuje. Snaží se udržet ve váš ten zápal, abyste vytrvali v tom, co jste si sami vybrali. Je to váš největší cheerleader. (O tom, jak rozdmýchat ve vás zájem a udržet si jej, již brzy zde!)

  5. „Přinutí“ vás makat. (A vám se to bude líbit!). Bez vaší vlastní dřiny ty hezký nohy nebo nový job prostě mít nebudete. Vy to víte, on to ví a nenechá Vás na to zapomenout.

Tak jsem dřela. A na pláži jsem pak uviděla svojí novou nohu. Nohu trénovanou Radkem Říhou. A taky, a to hlavně, mnou. Všechno jde! Jen.. s některými změnami prostě potřebujeme pomoct.

A co potřebujete potrénovat vy?


bottom of page