top of page

Tak nic.


Omalovánky - Páv jako symbol změny.
Barvy života

Takhle jsem si ten SEBEROZVOJ v čase korony tedy určitě nepředstavovala.


Prý, konečně se všichni trochu zastavíme! Konečně budeme chvíli doma, budeme jen teď a tady a ne zároveň tam a potom. Odložíme mobily, budeme více se svými dětmi, budeme více vařit zdravá jídla, možná i dočteme některé z těch knih, co se tam kupí na nočním stolku, vybarvíme antistresové omalovánky s obrazem páva, zavoláme kamarádům, které jsme vídali už jen přes posty na Facebooku, vrátíme se k hraní na klavír, psaní blogů, rozvoji pracovních nápadů, ke zpracování projektů pro klienty. Prý!


Ještě na začátku března jsme blížící změny odmítaly: „my byli v Rakousku, tam to není“, pak jsme se nechaly strhnout nárůst potvrzených nakažených (1..3..50..), hned na to nás zahřála vlna solidarity – roušky, srdíčka do oken, operní árie z okna (no jak kdo), a už tu byla další vlna: konečně čas pro sebe! Využijme celosvětový lock-down k osobnostnímu rozvoji ON-LINE a ZDARMA!


Jak si zlepšit vztahy, Jak se učit doma s dětmi, Jak přestavět svůj business pro on-line, Jak na břišáky, Jak eliminovat stres a napětí, Jak ušít roušku, Jak se nalíčit (k popelnici), Jak si vyrobit masku z pytlů do vysavače… bože!


V emailu jsme pak našly desítky nabídek na speciální akce, slevy nebo dárky zdarma, které super využijeme zrovna, když jsme v karanténě, protože TEĎ konečně máme spoustu času se jim věnovat, třeba udělat fotoknihy z milionu fotek, co máme v mobilu, například nebo z naší zavřené restaurace objednat řízek s XXXL porci buchtiček se šodó zdarma.


Uf.

Možná bych to neměla přiznat, jako průvodce procesem změny, lektorka a koučka, ale já během pandemie bohužel jaksi nic, žádnou novou dovednost si asi neosvojím. Já jsem ráda, že jsem to zatím všechno JENOM PŘEŽILA!


Již jedenáctý týden žijeme více méně na jednom místě, v jednom prostoru, dýcháme stejný vzduch, jen my, čtyřčlenná rodina. Máme o sobě přehled, jsme pod kontrolou, když se jeden vzdálí, je do 4 minut lokalizován a následně monitorován. Všichni mají pořád hlad, žízeň, špinavé oblečení a chtějí se dívat na Netflix.


Všechny dny jsou tak trochu úterý, a na doporučení psychologů mají jasný řád a organizaci.

Původně mentálně očistný ranní běh za těchto podmínek mi konečně pomohl pochopit rčení „vyhýbat se někomu obloukem“. Averze na okolí se vyjadřuje trefným „tak promiň, že dejchám“.


Co chci říct:

Pojďme si dovolit povolit. Pojďme si dovolit říct, vyslovit tuhle kacířskou myšlenku, že si žádnou novou dovednost v průběhu koronavirové krize neosvojíme. Nenaučíme se na bicí, nezačneme s tou hebrejštinou, nevymalujeme ty omalovánky.

A je to ok.

Nezbývá totiž čas, intelekt, duševní zdraví nebo peníze nebo to nejdůležitější: chuť!

O pár týdnů později, s dětmi umístěny zpět v institucích mohu s již klidnější hlavou dodat, že takové prázdno to zas nebylo:

- Rozjely jsme s kolegyněmi platformu www.HRexterni.cz, tři HR profesionálky Veronika, Zuzka, Marta, a já představujeme externí support při řešení HR potřeb společností


- S Veronikou jsme se pak pustily do rozvoje naší vášně – řešení sporů pomocí mediace (a facilitace), připravily jsme web www.navlnekonfliktu.cz a instagramový účet, který předkládá, jací k sobě umíme v konfliktu být a také, jak spory řešit prostřednictvím mediace


- S kolegyní Dádou Morozovou jsme rozvinuly náš workshop www.volitelnedesatero.cz a připravujeme jeho pokračování od září 2020, máme spoustu nových postřehů, které se těšíme předat – „Varovné signály před Kosmonosy anebo uhaste vyhoření, než zahoří“


- Ve své praxi jsem uvítala klienty, kteří na cestě za životní změnou také dlouhodobě řeší jiný životní styl a s tím touhu po návrat do svého „normálního“ těla, těla, ve kterém se budou cítit fit, více o tomto tématu již brzo tady


- Oslovila jsem ke spolupráci skvělého sportovního trenéra Radka Říhu, na jehož reakci stále netrpělivě čekám 😊


- Zjistila jsem, jak skvěle fungují úvodní rozhovory na 30 min, které nabízím svým klientům zdarma, ve formě výlučně on-line


A ještě něco:

Stala jsem se učitelkou klavíru mého syna a bavilo mě to!

A střihla jsem si toho páva..

Jak se teď daří Vám?!


bottom of page